Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πρασινίστε τις εταιρίες σας

 Πολλές είναι πλέον οι εταιρίες που δε διστάζουν να εμπιστευτούν όλη την ενεργειακή παροχή τους σε ηλιακά, αιολικά ή ακόμα και θερμικά συστήματα. Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες που σχετίζονται με την ενέργεια:
1)  Καθαρή ενέργεια
Χρησιμοποιώντας συστήματα ανανεώσιμων και μη πηγών ενέργειας ο χρήστης "παίρνει" καθαρή ενέργεια, την οποία μπορεί να μετατρέψει σε όποια μορφή επιθυμεί.

2) Εξοικονόμηση ενέργειας
Μια εταιρεία μπορεί επίσης να μειώσει το λογαριασμό στην εταιρεία παροχής ενέργειας, εξοικονομώντας ενέργεια. Χρησιμοποιώντας μόνο τα αναγκαία φώτα, μηχανήματα κ.τ.λ

Προφανώς, όσοι επιθυμούν να μειώσουν το λογαριασμό στο σπίτι , επιλέγουν το δεύτερο τρόπο. Ενώ όσοι έχουν  εταιρίες ή πολυεθνικές επιλέγουν τον πρώτο. Το πιο σωστό θα ήταν η κάθε πολυκατοικία να είχε ένα μικρό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας (ηλιακή, αιολική κτλ.) αλλά οι ένοικοι να φροντίζουν και το ποσό ενέργειας που σπαταλούν. Παράλληλα, οι εταιρίες δεν πρέπει απλώς να βασίζονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εάν εξοικονομούν έστω ένα 20% μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια που απομένει για άλλους σκοπούς που πιθανών να τους αποφέρουν μεγάλα ποσά χρημάτων. Πάμε τώρα να δούμε τώρα τρόπους παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Η καλύτερη ενέργεια





1) Αιολική ενέργεια
Πιθανότατα το μόνο αρνητικό της στοιχείο είναι ότι χρειάζεται αρκετό χώρο. Παρόλα αυτά , η αιολική ενέργεια είναι ένα υπέροχο μέσω παραγωγής ενέργειας (ειδικότερα εδώ στην Ελλάδα).





2) Ηλιακή ενέργεια
Ίσως η πιο εύκολη παραγωγή, καθώς τα ηλιακά συστήματα μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν οπουδήποτε. Είναι αρκετά εύκολη η τοποθέτηση και η μετατροπή σε ηλεκτρική.




Αυτές είναι οι μορφές ενέργειας τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κυρίως μεγάλες πολυεθνικές, εταιρίες με άπλετο χώρο...

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις
ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=285




1 σχόλιο: